Технологии строительства и деревообработки.

Донецька влада намагається зібрати кошти на житлове будівництво завдяки проведенню лотереї

Щодо донецької житлової лотереї

Богатов О. Донецька влада намагається зібрати кошти на житлове будівництво завдяки проведенню лотереї // Галицькі контракти . . 17 марта 1997 (№ 11) . С. 71

?Голова нашої міськради Володимир Васильович Рибак ставиться до цієї проблеми, можливо, навіть не зовсім відповідно до закону?, - саме так охарактеризував активну діяльність донецького мера щодо вирішення житлового питання керівник місцевого управління капітального будівництва (УКБ) Володимир Тарабановський на прес-конференції, присвяченій початку розповсюдження білетів міської речової житлової лотереї. За словами пана Тарабановського, перший тиждень розповсюдження цих білетів поки що не приніс бажаних результатів: за готівку продано всього 2-2,5 тис. цих паперів.



Слід зазначити, що це не перша спроба Донецького УКБ залучити кошти населення у житлове будівництво: приблизно півтора року тому він спільно з інспекційною компанією ?Афіна? розпочав розповсюджувати облігації муніципальної житлової позики. Ставлення до цієї акції місцевого управління капітального будівництва досить неоднозначне. Так, наприклад, за словами начальника Донецького міського фінансового управління Віктора Моїсеєнкова, саме незадовільні темпи проведення житлової позики стали причиною ?заморожування? проекту позики фінансової, тобто ?призвели до дискредитації самої ідеї муніципальних позик в очах керівництва Донецька?. До того ж, в осінніх номерах ?ГК? вже розповідалося про порушення Донецьким територіальним відділенням Антимонопольного комітету України розслідування за фактами нав'язування облігацій донецької житлової позики підприємцям у райвиконкомах і в податкових інспекціях міста, яке поки що нічим не закінчилося.

Повертаючись до лотереї, слід зазначити, що Донецький УКБ має намір зібрати за рахунок даної акції як мінімум 500 тис. грн (саме на таку суму вже надруковано лотерейних білетів), але сподівається все-таки на надходження 1-1,5 мли гри. Близько 70% від цих сум буде скеровуватися УКБ, і за рахунок саме цих коштів надаватиметься житло переможцям лотереї.

Дещо про історію підготовки даного проекту. За словами Віктора Ситковського, президента інноваційно-промислової корпорації ?КОДО?, якій Донецький УКБ довірив розповсюджувати білети житлової лотереї, ідея її проведення з'явилася ще у 199 5 році. Рішення ж про проведення міської житлової лотереї було прийняте Донецьким міськвиконкомом 26 липня минулого року. Але після введення нової грошової одиниці у грудні було прийняте нове рішення - про внесення змін до липневого. За словами пана (литовського, ?КОДО?, враховуючи сумний досвід проведення житлової позики, отримала від батьків міста в усній формі обіцянку що ?за жодних умов ніхто нікого не буде змушувати купувати лотерейні білети?.

Аналогічна донецька житлова лотерея повинна невдовзі відбутися і в Маріуполі. Але керівництво ?КОДО? досі не знає, чи прийняте відповідне рішення, бо з огляду на політичні причини від нього це ретельно приховують. Однак у тому ж Маріуполі дуже добре ?пішли? білети донецької житлової лотереї: за 3 дні там продано 500 штук. За словами Віктора Ситковського. телефонують і з інших міст Донецької області. Тому, незважаючи на те, що ?КОДО? запізнилася з початком розповсюдження білетів, за словами президента компанії, перший розіграш цієї лотереї, запланований на 23 березня, швидше всього відбудеться.



Другие разделы

© 2003-2024 www.derevodom.com