Технологии строительства и деревообработки.

Ідеальна фіксація плитки

Сухі будівельні суміші

Лучкін О. Ідеальна фіксація плитки // Строительство и реконструкция . . 7 ноября 2003 (№ 11) . С. 13

Я спробував для облицювання плитки багато різних клейових сумішей, тому з упевненістю можу порадити клейову суміш ?БудМайстер КВ-1?, що застосовується для облицювання всередині і ззовні цегельних, бетонних будівель і оштукатурених поверхонь на цементній або цементно-вапняній основі.



Після підготування основи я засипаю суху суміш у ємність з чистою водою кімнатної температури в пропорції: 0,2-0,22 л на 1кг суміші (5-5,5 л на мішок 25 кг). Ретельно перемішую до однорідної консистенції. Після цього витримую розчин 5 хв і знову ретельно перемішую. Розчин зберігає свої властивості, що клеять, протягом 3-х годин. Клейова суміш наноситься на підготовлену основу за допомогою шпателя або плаского напівтертка і вирівнюється зубцюватим шпателем плавними рухами в одному напрямку. За один прийом наноситься така кількість розчину, яку можна використовувати в перебігу 15-20 хв. Після нанесення клея прикладаю плитку і притискаю її до основи. Розташування плитки можна корегувати в перебігу 15 хв після її приклеювання. Для зручності ширину шва між плитками я встановлюю за допомогою разшиваючих хрестиків. Залишки розчинної суміші акуратно видаляю до її затвердіння вологою губкою. Розшивку швів роблю через 24 години після укладання плитки. Як затірку застосовую матеріали групи ?БудМайстер ЗВ?. У середньому я витрачаю від 2 кг клейового розчину на 1 м2 у залежності від товщини шару і стану поверхні. Для облицювання основ, що підвержені систематичній деформації, із природного каменю, бетону і газобетону, гіпсокартонних плит і асбошиферу, усіма видами облицювальних матеріалів (крім плит із природного і штучного мармуру) усередині та зовні будинків ідеально підходить еластична клейова суміш ?БудМайстер ?FLEX?.

Після підготування основи і видалення неміцних шарів суху суміш засипаю в ємність з чистою водою кімнатної температури в пропорції:

0,22-0,23 л на 1 кг суміші (5,75 л на мішок 25 кг). Ретельно перемішую до однорідної консистенції. Після чого розчин витримую 5 хв і знову ретельно перемішую. Розчин зберігає свої властивості, що клею, протягом 3 годин. Клейову суміш наношу на підготовлену основу за допомогою лопатки, шпателю або тертки і вирівнюю зубцюватим шпателем плавними рухами в одному напрямку. За один прийом наноситься така кількість розчину, яку можна використовувати протягом 20-30 хв. Після нанесення клею прикладаю плитку і притискаю її до основи. Розташування плитки можна корегувати впродовж 20 хв. після її приклеювання. Залишки розчинної суміші необхідно видалити до її затвердіння вологою губкою. Розшивку швів варто проводити не раніше, ніж через 24 години після укладання плитки матеріалами ?БудМайстер ?FLEXI?. У вас не буде ніяких проблем з облицюванням плиткою, якщо Ви будете користуватися ?БудМайстер КВ-1?або ?БудМайстер ?FLEX?, тому що вони мають міжнародний стандарт якості ISO 9001. Випробуйте ці суміші та Ви самі переконаєтеся в їх якості.



Другие разделы

© 2003-2024 www.derevodom.com